Рекомендації по вибору та використанню чавунного посуду на індукційній плиті
Вже напевно багато хто власники індукційних плит знають про те, що будь-яка чавунний посуд підходить для готування на них, оскільки володіє феромагнітними властивостями.
Які ж рекомендації ми можемо дати по використанню чавунного посуду на індукційних поверхнях.
Чавун – крихкий метал, і він не переносить різких перепадів температур. Тому потрібно бути дуже обережним з рівномірним нагріванням посуду. Намагайтеся підібрати максимально точне співпадання дна чавунного посуду і діаметру конфорки. Якщо ви купили посуд з дном меншого діаметру, ніж конфорка, процес нагріву почнеться у разі, якщо буде вкрите 60-70% кола плити.
Если же вы будете использовать посуду с большим диаметром дна на очень маленькой, но мощной индукционной поверхности, и включите плиту на полную мощность, может произойти следующее. Плита очень быстро раскалит непосредственно примыкающую к ней часть посуды, при этом остальная часть посуды будет еще оставаться холодной. Это может привести к тому, что чугунную посуду просто выгнет и она треснет. Это может также причинить вред вашей плите.
Приклади, коли намагалися використовувати чавунну сковороду гриль Біол 28 см з діаметром дна 22 см потужної промислової індукційній плиті маленького діаметру 12 див.
Приклад 1
Приклад 2
Чавунний посуд досить важка, тому постарайтеся не кидати її на поверхню плити.
Після використання, помивши і протерши насухо чавунну посуд, поставте її ще раз на плиту на 1-2 хв. на високу потужність. Це дозволить залишків вологи випаруватися і посуд не буде іржавіти.