Простий рецепт плову
Інгредієнти:
- Баранина або яловичина 400 г
- Рис 300 г
- Цибуля ріпчаста 1 велика або 2 маленькі цибулини
- Морква велика 1 шт.
- Часник 3 зубчики
- Спеції для плову 1 чайна ложка.
- Сіль за смаком
- Олія соняшникова 4 ст. л.
- Вода 600мл.
Схід — справа тонка, а східна кухня — справа неймовірно смачне. Сьогодні готуємо плов, одне з найвідоміших і древніх страв країн Азії. До того, як я відкрила для себе цей рецепт, мені здавалося що плов — це щось дуже складне, з купою секретів і нюансів, пов'язаних з традиціями східних країн. Природно, даний рецепт не претендує на автентичність і не буде конкурувати з пловом, приготованим мудрим горцем «вИсоко в горахЪ» в чавунному казані на льодовикової води з м'яса барана, теля на світанку соковитою луговою травою, але цілком може створити «вау-ефект» для нежданих гостей, адже готувати його дуже просто і швидко. Блюдо виходить смачне і ситне, а якщо врахувати той факт, що його приготування вимагає мінімальних витрат коштів та рухів тіла, то воно міцно займе перманентну позицію у вашому домашньому меню. Отже, приступаємо.
1. Наливаємо олію в чашу мультиварки (або добротну каструлю з товстим дном) і чекаємо, поки воно добряче розігріється.
2. М'ясо нарізаємо кубиками 3*3 см і по одному опускаємо шматочки м'яса в чашу, обсмажуємо до рум'яної скоринки. Важливо! Якщо покласти всю яловичину відразу, вона буде варитися або тушкуватися у власному соку, а нам це не потрібно. Отже, принцип такий: кладемо в розігріту олію кілька шматочків м'яса, так щоб вони не торкалися один одного, чекаємо поки зарум'яняться, витягуємо підсмажене м'ясо й обсмажуємо наступну партію.
3. Цибулю ріжемо кубиками, моркву натираємо на крупній тертці (спочатку відрізаємо кілька тонких пластин моркви, які можна використовувати для прикраси страви при подачі). Отруюємо овочі до м'яса, обсмажуємо до напівготовності.
4. Додаємо зпеции, перемішуємо.
5. Викладаємо на м'ясо з овочами промитий рис, кидаємо зверху 3 цілих (тобто неочищених) зубчики часнику і пластинки моркви, акуратно заливаємо гарячою водою, солимо. До речі, секрет ідеального, у міру розсипчастого рису простий — води завжди повинно бути рівно в два рази більше, ніж рису. На 300 р рису нам знадобиться 600 мл води.
6.Закриваємо кришкою і готуємо в режимі «рис» до закінчення програми. (приблизно 40 хвилин), якщо готуєте в каструлі, то тушкуємо все на маленькому вогні до готовності рису.
Вуаля! Соковитий, ніжний, приємно пахне спеціями і часником плов готовий. Подавати страву варто гарячим. Приємного апетиту!
Вибрати й купити чавунну посуд Біол