Продавець БІОЛ - інтернет-магазин посуду розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
1156 відгуків
НОВИНКА! Жаровни чугунные Биол 30, 32, 34, 36, 40, 50 смПосмотреть

Вибачте, але тимчасово ми не можемо виконувати Ваші замовлення. Сподіваємось на найшвидше відновлення обробки замовлень.

+380 (98) 861-04-04
БИОЛ - интернет-магазин посуды

Що потрібно робити, щоб посуд з чавуну служила Вам вічно?

Що потрібно робити, щоб посуд з чавуну служила Вам вічно?

Що потрібно робити, щоб посуд з чавуну служила Вам вічно?

Іноді покупців лякає те, що чавунний посуд вимагає більш уважного догляду порівняно з посудом, виготовленим з інших матеріалів. Але хіба можна жаліти про кількох додатково витрачених на посуд хвилинах, якщо Ви тільки що приготували в ній найсмачніше і улюблене блюдо. Тим більше, що нічого складного в догляді за чавунною посудом немає. Якщо Ви запам'ятаєте і будете виконувати ті рекомендації, які наведені у статті нижче, то Ваші кухонні помічники (сковороди, сотейники, каструлі і т. д.) будуть служити і допомагати Вам довгі роки.

Правила догляду за чавунною посудом без покриття

Коли будете використовувати такий посуд, необхідно не забувати, що чавун при неправильному догляді легко може стати жертвою корозії. Щоб цього не допустити, потрібно дотримувати деякі загальні вимоги:

  • Чавунний посуд не призначена для зберігання їжі. Відразу після приготування перекладайте її у відро, а посуд мийте.
  • Мити посуд із чавуну рекомендується вручну з використанням м'яких миючих компонентів.
  • Чавунний посуд не любить агресивних миючих засобів і посудомийних машин, тому що вони знищують наявний антипригарний шар.
  • Вимитий посуд із чавуну необхідно ретельно просушити. Цього можна досягти, потримавши кілька хвилин на вогні.
  • Якщо посуд пригоріла, залийте водою і зачекайте деякий час. Не оттирайте пригорілості металом, краще зробити це звичайною губкою або щіткою.
  • Храненить чавунну посуд краще в добре провітрюваному, сухому місці.
  • Для кращого зберігання і подальшого використання можна на вже очищену і просушену поверхню пензликом нанести тонкий шар рослинної олії. Надлишки промокнути серветкою.

Для відновлення чавунного посуду, яка зазнала ерозії, можна взяти на озброєння наступні рекомендації:

  • Видалити іржу з допомогою неметалевих щіток. Вимити виріб, використовуючи гарячу воду та засоби для миття посуду – м'які (наприклад господарське мило).
  • Прожарити посуд протягом двох годин з сіллю (для цього підійде будь-яка плита). Після цього, промити її водою, попередньо видаливши сіль.
  • Обробити посуд рослинним маслом і прожарити протягом півгодини. Це сформує шар захисту, що охороняє виріб від іржі, і додасть йому антипригарних властивостей. Не слід нагрівати його до такої міри, щоб масло задымило.

При тривалому зберіганні змащеній маслом чавунного посуду її також треба підготувати до використання. Для цього налийте в неї води і 10 хвилин прокип'ятіть на плиті, щоб повністю видалити згіркле масло або жир.

Чавуну посуд – міцне і міцне виріб, але навіть вона вимагають до себе дбайливого ставлення. Випадковий сильний удар цілком здатний її розколоти, тому будьте обережні. Різкий перепад температур для чавуну також не бажаний, це може призвести до утворення лопины. Так що якщо сковорода розжарився на вогні – не варто випробовувати її на міцність, запиваючи холодною водою.

Правила догляду за чавунною посудом з емалевим покриттям

Чавунний посуд з емалевим покриттям перед використанням не вимагає ніякої іншої підготовки окрім миття. Така посуд, придатна для зберігання їжі. Не завдасть їй шкоди і знайомство з посудомийною машиною.

Коли будете готувати їжу в чавунному посуді з емалевим покриттям будь-якого виду, потрібно дотримуватися наступних правил:

·          Перегрівати такий посуд не можна, так як це може призвести до пошкодження емалі.

·          Уникайте сколів емалевого шару, оскільки такий посуд використовувати надалі при приготуванні їжі не бажано.

·          Для миття посуду можна використовувати агресивні миючі засоби та матеріали.

·          Допоміжні кухонні інструменти, які Ви використовуєте в процесі готування, повинні бути або дерев'яними, або полімерними.

При правильному догляді за посудом з чавуну вона стане найулюбленішим помічником на Вашій кухні, дозволяючи готувати чудово смачні страви і радувати своїх рідних і близьких здоровою і корисною їжею.

Купуйте і отримуйте щодня задоволення від якісної посуду і від тих страв, які будуть в ній приготовані.

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner