Переваги кухонного посуду з чавуну
Переваги кухонного посуду з чавуну
На сьогоднішній день вибір кухонного посуду для дому та відпочинку настільки великий, що не дивно коли самі досвідчені господині губляться в тому асортименті товарів, який представлений на полицях магазинів або сторінках интернетсайтов. Незважаючи на це кожен день все більше і більше людей при виборі посуду віддають перевагу кухонного посуду, виготовленої з чавуну. І це не дивно.
Ті хто давно користуються чавунної посудом прекрасно знають, що з її допомогою завжди можна приготувати не тільки смачну, але і корисну для здоров'я їжу.
Без сумніву, посуд з чавуну володіє великою кількістю переваг. Розглянемо тільки деякі з них.
Чавунний посуд універсальна, її можна використовувати для газових, електричних і індукційних плит, а сковороди з суцільнолитими і знімними ручками — навіть для духових шаф. Вона володіє чудовими теплопровідними властивостями, що пояснюється чудовими властивостями чавуну. Він рівномірно прогрівається по всій поверхні, створюючи єдиний температурний режим, довго тримає тепло, і навіть після зняття посуду з варильної поверхні процес доведення страви до остаточного рівня може тривати певний час.
Відомо, що до складу водовідштовхувального антипригарного покриття входять фторуглероды – хімічні речовини, здатні завдати шкоду організму людини. При наявності навіть дрібних тріщин антипригарного покриття такі речовини потрапляють в приготавливаемую їжу. Їх несприятливий вплив може призвести до захворювань печінки, проблемам розвитку у дітей і навіть спровокувати появу злоякісних пухлин. Чавун у цьому сенсі абсолютно екологічний – використання посуду з цього металу абсолютно безпечно. Крім цього вважається, що при готуванні в чавунному посуді їжа додатково збагачується залізом, що надходять у неї з чавуну, а це приносить чималу користь здоров'ю людей, особливо в літньому віці, які страждають анемією, тобто недоліком заліза.
Їжа, приготована на чавунному посуді без покриття, ніколи не підгорить – чавун не втрачає своїх антипригарних властивостей навіть після багатьох років експлуатації, більше того – чим довше такий посудом користуєшся, тим більші антипригарні властивості вона набуває.
Также немаловажным преимуществом чугунной посуды есть экономичность. Во-первых, посуда из этого материала не потрескается, не разобьется, с нее не слезет защитное покрытие, она не подвержена коррозии, механическим повреждениям и при правильном уходе такая посуда может служить очень долго. Во-вторых, при готовке в чугунной посуде расходуется в несколько раз меньше масла, чем в обычной посуде.
Ну и конечно же современная чугунная посуда имеет привлекательный внешний вид, который сочетается с абсолютно невысокой ценой.
Поверьте это далеко не полный список всех достоинств кухонной посуды из чугуна. Для того, что бы все их узнать необходимо купить такую посуду и начать в ней готовить. Уверен, что остановиться потом Вам будет тяжело.
Если Вы уже решились на покупку, то рекомендуем не забывать главное ― выбирая посуду из чугуна, нужно покупать только качественные изделия от хорошо зарекомендовавших себя производителей.
Среди отечественных производителей к таким относится ТМ «БИОЛ».
Посуд від «БІОЛ» має широкий асортимент, доступну ціну і відмінну якість.
Ознайомитися з продукцією торгової марки «БІОЛ» Ви завжди зможете на нашому сайті.
Вибирайте і насолоджуйтеся смачними і ароматними стравами.